Новини

Вітаємо директора Сумського обласного краєзнавчого музею Владислава Сергійовича Терентьєва з 60-річним ювілеєм!

Більше 40 років Владислав Терентьєв працює на музейній ниві. Сьогодні він – знаний серед громадськості професіонал, який користується авторитетом і повагою. Обіймаючи посаду директора музею, Владислав Терентьєв підняв діяльність закладу на якісно новий рівень, організував роботу з вивчення, збереження та презентації історико-культурної спадщини Сумщини, комплектування, зберігання та ефективного управління фондовою збіркою, яка тільки за останні три роки поповнилась майже на 4 тисячі експонатів.

Очільник музею – ініціатор створення та науковий керівник низки суспільно значущих музейних проектів. Серед них – експозиції — інсталяції «Т.Г. Шевченко і Сумщина», «Голодомори та Великий терор 1930-х років на Сумщині – злочини тоталітарного режиму», «Події Української революції 1917-1920 років на Сумщині», «До 100-річчя подвигу Героїв Крут», перший в області Музей Олімпійської Слави тощо.

Під керівництвом Владислава Терентьєва музей успішно виконує функції науково-методичного центру з питань музейної та пам’яткоохоронної роботи для комунальних і громадських музеїв, закладів культури та освіти області. Очолюючи раду директорів музеїв Сумської області, Владислав Сергійович організував проведення семінарів-практикумів, методичних семінарів, виїзних засідань ради директорів, що сприяло впровадженню сучасних форм роботи, обміну досвідом, активізації діяльності музеїв регіону.

Багато років Владислав Терентьєв працює у складі обласних редакційних колегій науково-документальних видань Сумської області, комісій обласної державної адміністрації та обласної ради, управління культури Сумської обласної державної адміністрації.

За здобутки у професійній діяльності директору музею Владиславу Терентьєву було присвоєно почесне звання «Заслужений працівник культури України». Він також був нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Колектив Сумського обласного краєзнавчого музею щиросердно вітає Владислава Терентьєва з ювілеєм! Многих Вам літ, вельмишановний Владиславе Сергійовичу, і нехай Ваша професійна майстерність та життєвий досвід слугують і надалі на почесній і відповідальній ниві. Нехай роки залишають тільки світлі спогади, а майбутнє дарує ще багато щасливих літ, сповнених радості, добра, надії!