Новини

День вишиванки у Сумському обласному краєзнавчому музеї.

16 травня – у Всесвітній день вишиванки – у Сумському обласному краєзнавчому музеї відбулась тематична зустріч  «Вишиванка як унікальний код твого краю». Гості заходу – учасники хорового колективу «Берегиня» (смт Недригайлів, художній керівник — Зотій Гуцул) та студенти Сумського педуніверситету – поринули у дивосвіт вишиваних орнаментів, створених руками майстринь Слобожанщини, Сіверщини та інших регіонів України.

Про давні секрети виготовлення традиційного одягу, види, кольорову гамму й символіку вишивок, а ще – про нерозривний зв’язок вишиванки з повсякденними звичаєвими практиками українців – розповіла завідуюча відділу музею Ніна Багацька.

У виконанні хорового колективу «Берегиня» та фольклорного ансамблю «Калинові роси» прозвучали музичні твори «Мамина вишня», «Пісня про вишиванку», «Цвіте калина коло хати» та інші народні пісні. Наприкінці заходу учасниці хору Варвара Десяткіна й Тетяна Сокрута передали до фондів музею корсетки, сорочки, спідницю й рушник, що походять з с. Березняки Недригайлівського району та смт Недригайлів.