Новини

ДО ДНЯ СКОРБОТИ І ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ВІЙНИ

До  Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни, що відзначається 22 червня, в Сумському обласному краєзнавчому музеї експонується виставка, присвячена подвигу медичних працівників Сумщини у роки Другої світової війни.

Важко переоцінити внесок медиків у Перемогу над нацизмом. Загалом, за період бойових дій, вони повернули до строю понад 70% поранених і близько 90% хворих бійців. У 1941-1945 рр. на фронті і у тилу працювали 200 тис. лікарів і 500 тис. середнього медичного персоналу.

22 червня виставку відвідали учні 3-6 класів ССШ № 10. Увазі школярів були представлені предмети, пов’язані з діяльністю хірурга А.С. Маркова, який з першого і до останнього дня війни був начальником створеного у Сумах військового евакошпиталя; З.Й. Красовицького, у роки війни – військового фельдшера, який у складі Першої Гвардійської танкової армії пройшов від Курська до Берліна; лікаря-хірурга І.К. Єгорової; військового фельдшера І.Х. Дерев’янка та інших. Учні ознайомилися з біографіями лікарів-земляків, фотографіями, документами, речами, що ілюструють їх життєвий шлях і трудову діяльність.