Новини

До 140-річчя від дня народження Олександра Олеся.

До 140 – річчя від дня народження українського поета, письменника, драматурга Олександра Олеся (Олександра Івановича Кандиби) в Сумському обласному краєзнавчому музеї експонується фотодокументальна виставка «Радість і журба Олександра Олеся».

Представлений комплекс висвітлює різні періоди життєвого і творчого шляху літератора. Серед експонатів – дитяча сорочка Олександра Олеся, його фотографія, зроблена під час навчання у сільськогосподарському технікумі в с. Дергачі Харківської області та роботи вихователем у дитячому притулку у передмісті Києва Пущі – Водиці. Заслуговують на увагу спогади сестер поета Галини та Марії, переписані його племінницею В. Голубєвою, поетеси О. Журливої та її сестри К. Вишницької (1910-ті рр.), письменника Ю. Самброса, який у 1930-1931 рр. жив в одному будинку з родиною Кандиб у Сумах. Окремо представлено фотографії з церемонії перепоховання Олександра Олеся та його дружини Віри на Лук’янівському кладовищі м. Києва 29 січня 2017 р.

Одними з перших з матеріалами виставки ознайомились учасники  та переможці  щорічного відкритого літературно – мистецького  конкурсу ім. О.Олеся «…І розітнувсь мій приспів…».