Новини

ЕКОЛОГО-ПРОСВІТНИЦЬКА ГОДИНА ДО ДНЯ ПРАЦІВНИКІВ ЛІСУ.

Значна частина лісового фонду області розташована на півночі,  в зоні Полісся (Середино-Будський, Шосткинський, Ямпільський та Глухівський райони), де  переважають соснові та сосново-дубові ліси. В Національному природному парку «Деснянсько-Старогутський» зберігся та охороняється єдиний масив типових для Полісся соснових та листяних лісів. Меншу площу  ліси займають в зоні лісостепу (Охтирський, Лебединський, Тростянецький, Роменський та  Краснопільський райони). Найбільш характерними для цієї зони  є широколистяні ліси.

В лісах краю зустрічаються парнокопитні (лось, козуля, дикий кабан, олені) та хижі звірі (вовк, лисиця, ласка, тхори). З комахоїдних поширені їжак, кріт, землерийка. Наразі в лісових господарствах області проводиться робота по збагаченню та відновленню фауни.

Про сучасний стан лісів Сумщини дізнавались студенти І-го курсу Сумського будівельного коледжу, які завітали до музею напередодні Дня працівників лісу.

На прикладі матеріалів експозиції «Рослинний і тваринний світ Сумщини» науковий співробітник музею Лариса Гаврилів ознайомила студентів з основними типами лісів, особливостями лісової екосистеми.

Еколого-просвітницька година пройшла з дотриманням усіх санітарно-епідеміологічних норм: проведенням температурного скринінгу, дотриманням масочного режиму та принципів соціального дистанціювання учасників.