Новини

ЕКОЛОГО-ПРОСВІТНИЦЬКА ГОДИНА ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ЗАХИСТУ ТВАРИН

В Україні Всесвітній день захисту тварин відзначається 4 жовтня, починаючи з 2000 року, а запроваджено його ще в 1931 р. на Міжнародному конгресі прибічників руху на захист природи, що відбувся у Флоренції (Італія). Зазвичай у цей день проводиться просвітницька робота серед дітей і дорослих, мета якої – бережливе ставлення до братів наших менших.

В обласному краєзнавчому музеї відбулась тематична еколого-просвітницька година, учасниками якої стали здобувачі освіти Сумського центру ПТО. Знайомлячи гостей з особливостями фауни Сумщини, науковий співробітник музею Лариса Гаврилів звернула увагу на тварин, які підлягають особливій охороні: борсука (Meles meles), видру річкову (Lutra lutra), горностая (Mustela erminea), тхора лісового (Mustela putorius), що мешкають і охороняються в Деснянсько-Старогутському національному природному парку.

Тваринний світ Сумщини різноманітний. Фауна Сумської області представлена 447 видами хребетних тварин. Тут мешкає 31 вид хребетних тварин, занесених до Червоного списку Міжнародного союзу охорони природи, 37 видів – до Європейського червоного списку, 135 видів – до Бернської конвенції, 108 видів – до Червоної книги України.

Відзначення Всесвітнього дня тварин – це нагода нагадати ще раз про те, що саме на людей покладена відповідальність про захист і збереження усіх видів фауни.