Новини

Квест «Подорож у світ археології» в Сумському обласному краєзнавчому музеї

23 вересня 2017 р. на базі Сумського обласного краєзнавчого музею за участю учнів школи архітектури та дизайну центру розвитку креативного мислення «CREAtiveMindset» м. Суми було проведено квест «Подорож у світ археології». Мета такого квесту – набуття знань про практичну археологію та розуміння важливості пам’яток археології для науки, виховання у молодого покоління відповідальності за збереження культурної спадщини.

Основні етапи квесту відбувалися в експозиції «Слов’янські старожитності Сумщини» та на імпровізованій локації «Археологічний розкоп». Наукові співробітники музею, які мають досвід роботи в археологічних експедиціях, розповіли учасникам заходу про методику та практику дослідження пам’яток, запропонували їм спробувати провести археологічні дослідження на макеті пам’ятки. Під час квесту в ігровій формі було відтворено етапи археологічного дослідження: орієнтування по карті, розкопки та фіксація, камеральна обробка предметів, їх реставрація, пошук аналогій та класифікація, реконструкція пам’ятки та презентація її в структурі музейної експозиції.

Наприкінці квесту його учасники ознайомились з унікальними археологічними артефактами, що були знайдені на Сумщині і представлені в експозиції музею.