Новини

Фонди обласного краєзнавчого музею поповнились предметами, переданими державною виконавчою службою Головного територіального управління юстиції в Сумській області.

24 січня 2018 р. до фондів Сумського обласного краєзнавчого музею було урочисто передано унікальні монети Британської імперії ХVІІІ-ХІХ ст., вилучені під час виявлення правопорушення і обернені в дохід держави. З цієї нагоди до музею завітали заступник Міністра юстиції України з питань виконавчої служби Світлана Глущенко, перший заступник директора департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України Олександр Чернобай, заступник начальника управління юстиції м. Києва з питань виконавчої служби Віталій Чепурний, начальник Головного територіального управління юстиції у Сумській області Ірина Свистун, заступник начальника управління культури Сумської обласної державної адміністрації Антоніна Ігнатченко.

Директор обласного краєзнавчого музею Владислав Терентьєв наголосив, що лише за останні кілька років співпраці з державною виконавчою службою Головного територіального управління юстиції в Сумській області до фондів музею надійшло близько 830 предметів.

Відзначаючи вагому роль державної виконавчої служби у реалізації правової політики держави, заступник Міністра юстиції України з питань виконавчої служби Світлана Глущенко підкреслила значення подібних акцій для збереження надбань української та світової культури.  У присутності гостей Владислав Терентьєв підписав акт про передачу монет до фондів музею.