Новини

День музею у дитячому оздоровчому таборі «Універ».

22 серпня в дитячому оздоровчому таборі «Універ» проведено день музею до Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України.
Під час заходу було проведено історичну годину «Любіть Україну і мову її солов’їну». Про державні символи України: державний герб, державний прапор та державний гімн, що втілюють ідею етнічної спільності народу, регіональну символіку та заснування м. Суми вихованцям табору розповіла Валентина Костенко. Під час розповіді продемонструвала відпочиваючим унікальні листівки та світлини міста, фото сумчан та їх предмети побуту кінця ХІХ – початку ХХ ст.
Разом з Оленою Опанасюк діти пригадали звичаї та традиції українського народу, історичні пісні, приказки та легенди, дізналися про семантику стародавніх орнаментів та кольорів, традиційних для нашого краю, доторкнулися до української вишитої сорочки та рушника кінця ХІХ – початку        ХХ ст.
Наймолодшим дітлахам було запропоновано здійснити подорож у світ «Птахів Сумщини» під час якої вони дізналися про види птахів, поширених на Сумщині та рідкісних птахів, що охороняються. Лариса Гаврилів продемонструвала малечі зразки пташиних гнізд та опудала, прокоментувала переглянутий разом фільм «Голоси птахів».
Крім того, діти оглянули пересувні виставки «Матеріальна культура Слобожанщини кінця ХІХ – початку ХХ ст.» та «Суми. Подорож у минуле», стали учасниками краєзнавчої вікторини та квесту.