Новини

ЕКСПОНАТИ СУМСЬКОГО ОБЛАСНОГО КРАЄЗНАВЧОГО МУЗЕЮ ПРЕДСТАВЛЕНІ У НАЦІОНАЛЬНОМУ МУЗЕЇ «КИЇВСЬКА КАРТИННА ГАЛЕРЕЯ»

З 30 червня у Національному музеї «Київська картинна галерея» експонується виставка «Сузір’я Полєнова», присвячена творчості видатного художника Василя Дмитровича Полєнова (1844–1927), його учнів та відомих колег, мистецькі погляди яких формувалася під впливом майстра. Тут можна побачити роботи Іллі Рєпіна, Віктора Васнєцова, Валентина Сєрова, Ісаака Левітана, Костянтина Коровіна, Михайла Нестерова, Михайла Врубеля та інших видатних митців кінця ХІХ початку ХХ ст.

На виставці представлені твори з музеїв України і приватних колекцій. Окрасою експозиції є добірка з дев’яти кахлів кінця ХІХ – початку ХХ ст. з фондової колекції Сумського обласного краєзнавчого музею. Декоративні пічні кахлі прикрашені поліхромним полив’яним розписом. Свого часу вони були виготовлені у Абрамцевській майстерні за ескізами видатних майстрів Михайла Врубеля (1856-1910) та Сави Мамонтова (1841-1918).

До виставки буде випущено каталог, до якого увійдуть статті, присвячені історії формування «полєновської» колекції Київської картинної галереї, зокрема, дослідження кандидата мистецтвознавства Сергія Побожія про кахлі із зібрання Сумського обласного краєзнавчого музею. Куратор проєкту і автор каталогу – Галина Алавердова. Виставка триватиме до 15 серпня.