Новини

ЗА ДЖЕРЕЛАМИ — ДО МУЗЕЮ.

9 вересня в Сумському обласному краєзнавчому музеї відбулося заняття «Особливості музейного джерелознавства» для студентів другого курсу Сумського державного університету, які навчаються за спеціальністю «Історія та археологія».

Директор музею Владислав Терентьєв розповів про основні аспекти науково-дослідної роботи та науковий потенціал музею, співпрацю з науковими установами.

Головний зберігач фондів Жанна Клочко ознайомила студентів  з основними напрямами музейного джерелознавства, теорією та методикою виявлення, дослідження, класифікацією музейних джерел, використанням музейних предметів та колекцій, особливостями роботи з писемними джерелами: рукописами, рукописними книгами, стародруками та іншими видами рідкісних видань. Під час заняття було висвітлено й питання джерельної бази для дослідження історії Слобідської України та Сумщини.

Науковий співробітник музею Юлія Мельникова розповіла про книжкове зібрання музею та про умови роботи з фондом, ознайомила з рідкісними книжковими та періодичними виданнями.

Студенти-історики мали можливість побачити раритетні видання, які зберігаються в фондах музею та отримати корисну та змістовну інформацію, яка буде їм в нагоді при написанні наукових робіт, присвячених проблемам краєзнавства.

Заняття проведено з дотриманням санітарно-протиепідемічних заходів.