Новини

Круглий стіл «Співпраця бібліотек і музеїв Сумщини як ресурс розвитку громади».

26 вересня на базі Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки відбувся круглий стіл «Співпраця бібліотек і музеїв Сумщини як ресурс розвитку громади». До обговорення сучасних проблем і перспектив співробітництва музеїв і бібліотек долучились працівники Сумського обласного краєзнавчого музею: директор закладу Владислав Терентьєв, учений секретар Віра Іванова, головний зберігач фондів Жанна Клочко та завідуюча відділом Аліна Конотоп.

У вітальному слові Владислав Терентьєв підкреслив вагоме значення книги в експозиційній роботі музею — з одного боку,  як джерела інформації, з іншого — як об’єкту вивчення, експонату, що передає дух певної епохи. Очільник закладу відзначив успішний досвід співпраці з бібліотекою СумДУ з оцифрування низки рідкісних видань, що зберігаються у бібліотеці музею.

Як повідомила Жанна Клочко, наразі фонди краєзнавчого музею зберігають 5, 5 тисяч примірників книг ХVІІ — ХХІ ст.  Досвідом презентації цієї книжкової колекції в експозиційній роботі обласного краєзнавчого музею поділилася Аліна Конотоп.

До питання співробітництва музеїв і бібліотек як закладів пам’яті звернулась Віра Іванова, яка приділила увагу двом основним напрямам їх взаємодії: оцифруванню музейних і бібліотечних колекцій та популяризації зібрань шляхом проведення історико-краєзнавчих та інших заходів.

Учасники круглого столу ознайомились із виставкою рідкісних книг із фондів обласного краєзнавчого музею.