Новини

ДО ДНЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ 1932-1933 РОКІВ І МАСОВИХ ШТУЧНИХ ГОЛОДІВ 1921-1923 І 1946-1947 РОКІВ

До Дня пам’яті жертв Голодоморів в Україні у Сумському обласному краєзнавчому музеї відбувся меморіальний захід за участі студентів Сумського фахового коледжу мистецтв і культури ім. Д.С. Бортнянського. Гості музею ознайомилися з фотокопіями документів з фондів музею та Державного архіву Сумської області, що висвітлюють причини, перебіг та наслідки Голодомору 1932-1933 рр. на Сумщині, а також зразками ерзац-їжі, яку споживали люди під час голоду. Для підготовки інсталяції було використано книгу «Україна-1933: Кулінарна книга. Пам’ять людська» нашого земляка художника-графіка Миколи Бондаренка.

 

Разом із музейниками студенти запалили Свічку пам’яті та хвилиною мовчання віддали шану безневинним жертвам Голодоморів в Україні.

 

Пам’ять про Голодомор – надважливий стимул об’єднання українців усього світу в боротьбі проти агресора – не випадково цьогорічні пам’ятні заходи проходять під гаслом «Де б ти не був, запали Свічку пам’яті».