Новини

ВИСТАВКА «ЄВРОПЕЙСЬКІ РАРИТЕТИ: МУЗЕЙНИЙ ПОГЛЯД» ДО ДНЯ ЄВРОПИ В УКРАЇНІ

Напередодні Дня Європи військовослужбовці строкової служби вч 3051 Національної гвардії України оглянули виставку «Європейські раритети: музейний погляд», що репрезентує унікальні музейні експонати європейського походження.

Куратор виставки Аліна Конотоп представила справжні перлини з музейної колекції. Серед них – гравюри з серії «Vedute di Roma» роботи видатного італійського художника-гравера ХVІІІ ст. Дж.Б. Піранезі, відтиски яких були зроблені на початку ХІХ ст. у Парижі його сином Ф. Піранезі.

Експонуються монети ІІ – ХХ ст., що були в обігу на теренах низки європейських держав. Це, зокрема, «4 Pence» 1901 року, яка входила до «Maundy Set» – благодійного набору монет, що роздавалися королевою Великобританії напередодні Великодня.

Окрасою експозиції є вишуканий посуд німецького і французького виробництва, меблі та предмети побуту ХVІІІ – ХІХ ст.

Увагу відвідувачів привернули книги ХVІІІ – першої половини ХХ ст., серед яких – прижиттєве видання «Творів» (1792) французького поета і драматурга Жан-П’єра Кларі де Флоріана, збірник драматичних творів «Театр» (1792) французького письменника і філософа Вольтера, «Поезії» Адама Міцкевича та ін. Експонуються історична й наукова література, підручники для вивчення англійської та німецької мов, словники,надруковані наприкінці ХІХ – у першій половині ХХ ст.

Захід відбувся з дотриманням діючих карантинних обмежень.

Виставка буде експонуватися протягом травня – червня 2021 р.