Новини

День музею у дитячому оздоровчому таборі «Універ»

Вже традиційно протягом літніх місяців співробітники Сумського обласного краєзнавчого музею відвідують дитячі оздоровчі табори. Для дітей, які відпочивають в оздоровчих закладах, проводяться різноманітні заходи з історичного краєзнавства та регіонального природознавства.

14 серпня в дитячому оздоровчому таборі «Універ» відбувся день музею, присвячений Дню Прапора та Дню незалежності України.

До теми слобожанських традицій та звичаїв звернулась науковий співробітник Надія Неговєлова, яка провела майстер-клас із плетіння вінків і розповіла про символічне значення та цілющі властивості українського різнотрав’я.

Історія становлення та розвитку міста Суми від ХVІІ до початку ХХ століття – такою була тема інтерактивного заняття, проведеного ученим секретарем музею Вірою Івановою. Діти долучились до обговорення як уже відомих, так і нових фактів з минувшини рідного міста.

Разом із старшим науковим співробітником Наталією Гетьманською «Подорож у світ комах» здійснили найменші вихованці табору, які дізнавались про спосіб життя, ареал існування, особливості поведінки найчисельніших тварин світу.