Новини

ДІТИ МАЛЮЮТЬ ПЕРЕМОГУ

таку назву має виставка, презентована у Сумському обласному краєзнавчому музеї з нагоди Дня Конституції України. Її ініціатори – громадські організації «Триторія» й «АРТ КРИЛА» – відібрали 32 дитячих малюнки, створені в межах патріотичного проєкту «Діти України вірять в ЗСУ», та перетворили їх на чудові віддруковані постери й листівки, що вже користуються неабияким попитом як серед українців, так і за кордоном. Найперші ж адресати цих робіт – військові на передовій, які отримують творчу пошту стараннями волонтерів громадської організації «СББ-Тил».

 

Автори представлених на виставці малюнків – діти з Сум, Охтирки, Конотопа та Недригайлова віком від 7 до 16 років. Роботи юних художників заглиблюють у світ дитячих рефлексій, вражають простосердністю почуттів і глибиною сюжетів. Кожен малюнок – своєрідна розповідь про внутрішні хвилювання і мрії, віру у Перемогу і сповнений надії погляд у майбутнє.

 

З відкриттям виставки, що стала прикладом ефективної співпраці музею з громадськими інституціями, гостей привітав тимчасово виконуючий обов’язки начальника управління культури Сумської ОДА Євген Баленко. Директор Сумського обласного краєзнавчого музею Владислав Терентьєв розповів, чому і як виникла ідея створення виставки. Про місію проєкту, зміст і смисли представлених робіт говорили голова ГО «Триторія» Юрій П’ятаченко, директор видавництва «Триторія» Олег Ткачов, голова ГО «АРТ КРИЛА» Любов Ярцова, голова ГО «СББ-Тил» Валентина Андріяшева. Насамкінець урочистості діти-учасники проєкту були відзначені Подяками обласного краєзнавчого музею та сувенірами-оберегами, а усі охочі отримали нагоду залишити добрі побажання для воїнів на листівках, які будуть надіслані на фронт.

 

Вернісаж продовжився майстер-класом у стилі військово-польового арту: гості музею долучилися до художнього розпису гільз і уламків боєприпасів, безпосередньо відчувши життєствердну силу творчості, її здатність об’єднувати на шляху до Перемоги.