Новини

Еколого-просвітницька година до Дня лісу в Сумському обласному краєзнавчому музеї

21 вересня в Сумському обласному краєзнавчому музеї була проведена еколого-просвітницька година до Дня лісу з учнями 5-6-х класів Сумської спеціальної загальноосвітньої школи.
Ліс – безцінний дар природи. Ліси впливають на клімат, пом’якшуючи його, мають величезне водорегулююче значення. Лісові насадження захищають поля від суховіїв, вітрової та водної ерозії грунтів. Це легені наших міст і селищ. Ліс – природна скарбниця харчових, лікарських, технічних, декоративних та інших рослин.
Про все це йшлося під час проведення еколого-просвітницької години. На прикладі експозиції «Рослинний і тваринний світ Сумщини» Лариса Гаврилів ознайомила дітей з типовими і рідкісними видами рослин і тварин, характерними для лісів Сумщини.
При підведенні підсумків еколого-просвітницької години, Лариса Гаврилів наголосила, що останнім часом захист лісів, догляд за ними та дбайливе господарювання в їх зеленому світі набуває все більшого значення. Тому, вже з раннього віку потрібно закласти в дітей почуття любові і поваги до природи.