Новини

ЕКСКУРСІЯ ДЛЯ РОДИН ВІЙСЬКОВИХ І ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ

30 квітня до Сумського обласного краєзнавчого музею завітали родини учасників російсько – української війни та вимушені переселенці, які прибули до міста Суми з тих регіонів, де відбуваються активні бойові дії.
Гості ознайомилися з експозицією музею «Геологічна історія, палеонтологія, корисні копалини та рельєф Сумщини». Увагу відвідувачів привернули рештки викопних тварин: первісного зубра, шерстистого носорога, мамонта, тура, які населяли територію нашого краю у давні часи.
Під час огляду експозиції «Рослинний та тваринний світ Сумщини» присутні почули цікаві факти про представників флори і фауни нашого краю, дізнались про перелітних і осілих птахів, про час їх прильоту, місця гніздування та особливості поведінки різних видів. Присутніх зацікавила інсталяція з хижими птахами, де розміщені осоїд, яструб великий, канюк, луні степовий та лучний. Усі ці птахи занесені до Червоної книги України.
Знайомлячи гостей з особливостями фауни Сумщини, науковий співробітник музею звернула увагу на тварин, що підлягають особливій охороні: борсука, видру річкову, горностая, тхора лісового, які мешкають і охороняються на території нашого краю.