Новини

ЕКСКУРСІЯ ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ СУМСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ДО МУЗЕЮ

Днями до Сумського обласного краєзнавчого музею завітали студенти підготовчого відділення та першого курсу Медичного інституту СумДУ. Вони приїхали до нашого міста з різних країн Азії та Африки: Республіки Гана, Демократичної Республіки Конго, Федеративної Республіки Нігерія, Об’єднаної Республіки Танзанія, Турецької Республіки й Республіки Туркменістан.
Майбутні медичні працівники оглянули експозицію музею, де представлені артефакти, що розповідають про природу й історію Сумщини. Вони ставили запитання про представників місцевої флори й фауни, побутові речі українців, національні традиції нашого краю. Й, звісно, залюбки фотографувалися поряд із експонатами музею.
Зацікавленість у зарубіжних гостей викликала виставка, присвячена 30-річчю затвердження Верховною Радою музичної редакції Державного Гімну України. Студенти прослухали довідкову інформацію про історію створення цієї урочистої пісні, оглянули виставлені фото-документальні матеріали, а також прослухали його виконання, тримаючи руку на серці на знак особливої поваги до Державного Гімну України.
Проведення подібних заходів у музеї стало традицією в рамках угоди про співробітництво з СумДУ. Це дає змогу студентам-іноземцям краще пізнати історію й культуру країни, в якій вони будуть навчатися.