Новини

ЗАПОЧАТКОВАНО СПІВПРАЦЮ СУМСЬКОГО ОБЛАСНОГО КРАЄЗНАВЧОГО МУЗЕЮ З НАЦІОНАЛЬНИМ МУЗЕЄМ ІСТОРІЇ УКРАЇНИ

З метою налагодження партнерської співпраці та творчих стосунків у науковій і експозиційно-виставковій роботі 15-16 вересня 2021 р. до Сумського обласного краєзнавчого музею з Києва завітали керівники Національного музею історії України – генеральний директор, доктор історичних наук, знаний фахівець у галузі скандинавістики, археолог Федір Андрощук, заступник директора з наукової і фондової роботи музею, кандидат історичних наук Богдан Патриляк, а також пам’яткознавець, археолог, музейник Максим Левада.

Гості ознайомились з експозицією краєзнавчого музею, його археологічною колекцією.

Відбулося обговорення планів співпраці та обміну музейними виставками між Національним музеєм історії України та Сумським обласним краєзнавчим музеєм у 2022 році, реалізації спільних дослідницьких проєктів, участі у наукових музейних конференціях. В обговоренні за дорученням начальника управління культури Сумської обласної державної адміністрації Олени Мельник взяв участь заступник начальника Євген Баленко.

Керівники Національного музею історії України позитивно відзначили експозицію краєзнавчого музею, яка, за їх оцінкою, за змістом і художньо-дизайнерським оформленням відповідає сучасним тенденціям формування музейного простору. Також колеги-музейники оглянули пам’ятку археології національного значення городище VІІІ-ІХ ст. біля с. Битиця, взяли участь у заході з передачі до фондового зібрання монетних скарбів ІХ-ХІ ст. та археологічних артефактів, знайдених на теренах Сумщини.