Новини

«Мелодії старовинного парку»: музей відзначив 178-річницю від дня народження П.І. Чайковського

11 травня в будинку Кондратьєвих в с. Низи Сумського району відбувся тематичний захід, присвячений 178-річниці від дня народження П.І. Чайковського. На свято були запрошені музиканти з м. Суми, учні Низівської музичної школи, працівники  місцевого будинку культури, жителі селища Низи.

Захід розпочався покладанням квітів до пам`ятника видатному композитору. Науковий співробітник музею Любов Коген звернулась до листів П.І. Чайковського, на сторінках яких постає історія перебування композитора у Низах, його дружби з родиною сумських дворян Кондратьєвих.

Зустріч шанувальників творчості видатного митця продовжилась святковим концертом: тут прозвучали фортепіанні твори П.І Чайковського у виконанні сумчан Надії Запорожець, Оксани Коген, Валентини Буряк, учениці Низівської музичної школи Поліни Зайцевої. Порадували своїми виступами юні баяністи та гітаристи, а також учасники художньої самодіяльності Низівського будинку культури.

Захід завершився оглядовою екскурсією по експозиції «П.І. Чайковський і Україна» та парку маєтку Кондратьєвих-Суханових.