Новини

МУЗЕЇ СУМЩИНИ ОТРИМАЛИ БЛАГОДІЙНУ ДОПОМОГУ

Зі щирим серцем і найтеплішими побажаннями музеї Сумщини дякують Центру допомоги мистецтву України (Ukraine Art Aid Centre), який діє за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини, та ГО «Андріївсько-Пейзажна ініціатива» м. Київ в особі координатора Ірини НІКІФОРОВОЇ за надане обладнання та матеріали!
Сумський краєзнавчий музей вже вкотре став координаційним хабом для музеїв області, сприяючи ефективному використанню ресурсів для отримання благодійної допомоги для музеїв, розташованих у межах територіальних громад Сумщини. Завдяки турботі пані Ірини допомога потрапляє туди, де вона найбільше потрібна. Цього разу для збереження музейних колекцій закладами було отримано ноутбуки, вкрай необхідні для організації інформації про музейні предмети, документування й оцифрування; гігрометри для контролю вологості і температури; зволожувачі і осушувачі повітря для запобігання конденсації та стабілізації мікроклімату у фондосховищах; зарядні станції, пауербанки і енергозберігаючі лампочки можуть забезпечити важливі засоби комунікації, освітлення, зменшення витрат електроенергії; візки сходові, гайковерти й інструменти є важливими для різноманітних технічних операцій, пов’язаних з обслуговуванням, ремонтом та монтажем; вогнегасники та протипожежні ковдри — для забезпечення протипожежної безпеки; технічні рукавички та рукавички для роботи з експонатами музею допомагають забезпечити належний захист і збереження експонатів, а також безпеку та зручність для персоналу музею.
Музеї Сумщини вдячні за допомогу, яка робить нашу спільну місію підтримки мистецтва та культури можливою, особливо в такі важкі часи.