Новини

ПАСПОРТИЗАЦІЯ ОБ’ЄКТІВ КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ В УМОВАХ АДМІНІСТРАТИВНОЇ РЕФОРМИ

1 квітня 2021 року відповідно до плану роботи управління культури Сумської обласної державної адміністрації на базі обласного краєзнавчого музею відбулась робоча нарада з питань паспортизації об’єктів культурної спадщини в умовах адміністративної реформи за участі фахівців управління культури, керівників Музейно-виставкового центру «Тростянецький» (Тростянецька об’єднана територіальна громада), історико-культурного заповідника «Посулля» (Роменська об’єднана територіальна громада), співробітників музею – фахівців з пам’яткоохоронної роботи.

Головуюча на нараді Олена Мельник наголосила, що в умовах адміністративної реформи вкрай важливою є робота з новоутвореними громадами з виготовлення облікової документації та укладення охоронних договорів на пам’ятки археології, історії та монументального мистецтва. Зазначила, що наразі з 2600 об’єктів культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам’яток України вже внесено 2485.

Важливим напрямком роботи Сумського обласного краєзнавчого музею з новоутвореними територіальними громадами є складання облікової документації на пам’ятки історії та монументального мистецтва. На поточний момент складено облікову документацію на 175 пам’яток історії та 19 монументального мистецтва для 24 міських, селищних і сільських об’єднаних територіальних громад.

Наразі триває робота з виготовлення облікової документації на 30 об’єктів культурної спадщин, розташованих в межах Сумської, Конотопської, Лебединської міських та Річківської сільської громад.

Нарада відбулась із дотриманням діючих санітарно-карантинних норм.