Новини

«Погляд крізь віки. Дослідження та реставрація»: Сумський обласний краєзнавчий музей долучився до виставкового проекту до 80-річчя Національного науково-дослідного реставраційного центру України.

Напередодні Дня Конституції України в Музеї історії м. Києва відбулось урочисте відкриття виставкового проекту «Погляд крізь віки. Дослідження та реставрація», присвяченого 80-річчю Національного науково-дослідного реставраційного центру України. Метою заходу є презентація результатів наукових досліджень, консервації та реставрації унікальних культурних цінностей національного й світового значення державної частини Музейного фонду України.

За сприяння управління культури Сумської обласної державної адміністрації на виставці представлено відреставровані фахівцями ННДРЦУ предмети з колекції Сумського обласного краєзнавчого музею.

Це, зокрема, скарб із п’яти бронзових серпів ХV–ХІІІ ст. до н.е. бережнівсько-маївської зрубної археологічної культури, знайдений у 2016 р. між селами Старе та Нижня Сироватка Сумського району і переданий до фондів музею краєзнавцем Сергієм Гуцаном (керівник реставраційних робіт – завідувач відділу реставрації творів з металу ННДРЦУ Віктор Голуб).

Особливу увагу відвідувачів виставки привернула кінська збруя доби Козаччини (керівник реставраційних робіт – завідувачка відділу реставрації творів із тканини та шкіри ННДРЦУ Тетяна Менжуліна).

Виставка діє до 14 вересня 2018 р. Після її завершення експонати будуть повернуті до Сумського обласного краєзнавчого музею та представлені у його експозиції.

Фото Тетяни Костенко та Сергія Удовіка.