Новини

Сумський обласний краєзнавчий музей долучився до освоєння інноваційної технології захисту музейних предметів від підмін і втрат

23 травня 2018 р. головний зберігач фондів Сумського обласного краєзнавчого музею Жанна Клочко узяла участь у презентації інноваційної технології ідентифікації автентичності предметів – системи дворівневого захисту музейних колекцій від підмін і втрат UATAG (Unique Authentication Tag). Зустріч працівників галузі культури з представниками компанії-винахідника технології UATAG Юрієм Лебедовичем і Орестом Круковським відбулась на базі Національного музею історії України. Спікерами заходу також виступили генеральний директор НМІУ Тетяна Сосновська та начальник відділу з питань музейної справи Міністерства культури Володимир Чорногор.
Прес-конференцію відвідали представники управлінь і департаментів культури облдержадміністрацій та співробітники 37 музеїв різних областей України.
Застосування бірок-ідентифікаторів дозволить убезпечити музейні предмети від підміни під час транспортування та тимчасового експонування в інших музейних установах. Тестові зразки бірок розробники подарували представникам усіх музеїв України.

Фото — сайт Національного музею історії України.