Новини

Тематичний захід до Міжнародного дня птахів «Журавлі караваном летять»

28 березня 2017 р. в Сумському обласному краєзнавчому музеї відбувся тематичний захід до Міжнародного дня птахів «Журавлі караваном летять», учасниками якого були учні ЗОШ № 6 м. Суми.

Міжнародний день птахів проходить щорічно в рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера» — і не випадково саме в квітні. 1 квітня 1906 р. була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів. Мета свята – збереження видового різноманіття та чисельності диких птахів. Нині 87 видів птахів занесені до Червоної книги України, з них – 34 види, що мешкають на території Сумської області.

Старший науковий співробітник Наталія Гетьманська ознайомила школярів із видовим різноманіттям птахів рідного краю, продемонструвала слайд-презентацію та розповіла про рідкісні та зникаючі види птахів Сумщини.

Учні дізналися про діяльність Українського товариства охорони птахів, головною метою якого є охорона навколишнього природного середовища через збереження видового та кількісного різноманіття птахів, територій та біотопів, у яких вони існують. Кожен рік УкрТОП обирає птаха – символ року. У 2017 р. ним став канюк звичайний. Школярі дізналися про видові особливості та спосіб життя цього птаха, його роль у природі.