Новини

У музеї відбувся інтерактивний захід «З історії писемності».

5 грудня в Сумському обласному краєзнавчому музеї відбувся інтерактивний захід «З історії писемності» за участі переможців обласного конкурсу-виставки технічної творчості з виготовлення макетів української садиби «Колиска роду – українська хата». Конкурс був складовою обласного соціально-освітнього національно-патріотичного проекту «Голос крові: ми – Українці».

Для проведення інтерактивного заходу в експозиції були розміщені локації з музейними предметами, що розповідають про навчання у різні часи та епохи. Діти довідались про створення стародавніх рукописних та друкованих книг, технологію виготовлення чорнила, перші підручники українською мовою, зокрема, «Граматку» П. Куліша 1857 р.

Школярі здійснили своєрідну подорож у часі: тренувалися писати за допомогою реконструйованого писала часів Київської Русі на відповідній дошці, читали рукописні документи козацької доби. На завершенні заходу юні учасники за допомогою пера та чорнила написали свої імена. Ці папірці з логотипом музею і власноручно написаним текстом, вони залишили на згадку про відвідання музею.