Новини

«Чорнобиль до… і після…»: у музеї відзначили роковини аварії на ЧАЕС

25 квітня в Сумському обласному краєзнавчому музеї відбувся тематичний захід до роковин Чорнобильської трагедії, учасниками якого стали студенти Сумського будівельного коледжу.

Вже 31 рік минув від дня найбільшої за всю історію ядерної енергетики катастрофи – як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічними збитками. Аварія на ЧАЕС показала, наскільки небезпечна сила атому, що вийшла з-під контролю, і як неймовірно важко її подолати.

На заході була презентована музейна інтерактивна програма «Чорнобиль до… і після…», що розповідає про будівництво атомної станції і міста Прип’ять; про трагічні обставини аварії на станції та героїв, які ціною власного життя зупинили розповсюдження радіації; про ліквідацію наслідків трагедії та людей, яких потім стали називати ліквідаторами; про будівництво об’єктів «Укриття» і «Арка».

… У християнському світі птах Фенікс символізує тріумф вічного життя – перемогу над смертю і воскресіння з мертвих. Так і герої Чорнобиля, згорівши у радіаційних полях зруйнованого реактора, повстали з попелу, щоб навічно залишитись у пам’яті вдячних нащадків. Наш громадянський обов’язок знати ці імена і берегти пам’ять про їхню самопожертву в ім’я Життя.