Новини

Шевченкові думи переживуть віки: до 203-ї річниці від дня народження Кобзаря у музеї відбувся музично-поетичний вечір

11 березня у Сумському обласному краєзнавчому музеї відбувся літературний вечір «Шевченкові думи переживуть віки», присвячений 203-й річниці від дня народження Т.Г. Шевченка. Організаторами заходу виступили співробітники музею та учасники молодіжних арт-студій м. Суми.

Співробітник музею Аліна Конотоп познайомила гостей із життєвим і творчим шляхом Кобзаря, зокрема, історією його подорожей Сумщиною та дружби Т.Г.Шевченка з уродженцями нашого краю.

Молоді поети та співаки виконували як поезії Т.Г.Шевченка, так і власні твори, присвячені Кобзарю. Учасники вечора продемонстрували новаторський підхід до творчості митця, поклавши його вірші на сучасну музику. Атмосферу вечорів ХІХ ст. створили своїм співом дует Наталії Авраменко та Аліни Дудченко.

Не залишилось осторонь і ставлення молоді до сьогодення. Поети-аматори продекламували патріотичні поезії «Зима пішла війною», «Україна – моя країна!» та інші. Варто відзначити виступи члена Національної спілки журналістів, письменниці Анни Коршунової-Шевченко, а також драматурга, автора п’єси «Із Тарасом – через Морок» Людмили Говійної.

Творча спадщина Тараса Шевченка, безумовно, має помітний вплив на літературний доробок сучасного покоління: читаючи твори Кобзаря, молодь прагне осучаснити та популяризувати їх, долучити якнайширше коло своїх ровесників до надбань видатного поета.