Новини

УЧАСНИКИ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ «УЧИТЕЛЬ РОКУ 2021» ВІДВІДАЛИ СУМСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ КРАЄЗНАВЧИЙ МУЗЕЙ

4 грудня до краєзнавчого музею завітали учасники І туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року 2021» у номінації «Трудове навчання»: Олена Звягольська, Віталій Жижняк, Сергій Марущенко, Володимир Клименко та Андрій Ткаченко – вчителі трудового навчання шкіл м. Суми.

Підведення підсумків зонального туру конкурсу відбулося в експозиції музею, що відтворює українську оселю кінця ХІХ – початку ХХ ст., репрезентує унікальні музейні предмети, зроблені власноруч нашими предками.

Координатор заходу Ірина Нікітіна зазначила, що етнографічна експозиція музею дає можливість долучити учнів до джерел і процесу творення українського народного мистецтва, тому учителі трудового навчання можуть використовувати її як базу для проведення практичних занять із школярами.

Учасників конкурсу привітав директор краєзнавчого музею Владислав Терентьєв і запросив учителів до співпраці у реалізації спільних навчальних проєктів, що заохочуватимуть школярів до пізнання народних промислів та ремесел краю.

Завідувачка науково-експозиційним відділом історії краю з найдавніших часів до початку ХХ ст. Аліна Конотоп ознайомила гостей з музейною експозицією, звернувши їх увагу на речі кустарного виробництва і знаряддя праці, що можуть бути використані під час інтерактивних занять, організованих на базі музейної експозиції.

Захід відбувся з дотриманням протиепідемічних вимог.