Новини

ТРИВАЄ МУЗЕЙНА ВИРОБНИЧА ПРАКТИКА СТУДЕНТІВ – ІСТОРИКІВ

З 12 квітня в межах угоди про співпрацю з ННІ історії, права та міжнародних відносин Сумського педагогічного університету у музеї проходить виробнича науково-дослідна практика студентів освітньої програми Історія та археологія.
У попередні два тижні майбутні історики дізнавалися про життя музею «зсередини». Спершу відбулася настановча конференція, під час якої очільник закладу Владислав Терентьєв окреслив базові завдання, пріоритети та безпекові правила роботи музею під час воєнного стану. Разом із ученим секретарем Вірою Івановою було обговорено опорні засади формування та зберігання колекції, побудови виставок і експозицій, культурної комунікації. Своїм досвідом і практичними порадами в окремих галузях музейної роботи поділилися завідувачки науково-експозиційних відділів Аліна Лебедєва та Наталія Гетьманська, науковий співробітник відділу науково-освітньої роботи Валентина Костенко, головний зберігач фондів Жанна Клочко, завідувачка сектору археології Лариса Білинська. Окремо студенти ознайомилися з науковою бібліотекою музею та отримали нагоду працювати з її унікальними фондами.
Попереду – набуття прикладних навичок і умінь з атрибуції старожитностей, документування і цифровізації музейних раритетів.