Новини

НАДЗВИЧАЙНИЙ І ПОВНОВАЖНИЙ ПОСОЛ ТУРЕЦЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ В УКРАЇНІ ВІДВІДАВ СУМСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ КРАЄЗНАВЧИЙ МУЗЕЙ

27 травня 2021 р. в ході офіційного візиту до Сумської області Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере та представники посольства відвідали Сумський обласний краєзнавчий музей.

Гостей зустріли представник управління культури Сумської обласної державної адміністрації Тетяна Коршак та директор музею Владислав Терентьєв, який розповів про знакову будівлю в середмісті Сум – пам’ятку архітектури ХІХ ст., історичні події і персоналій, пов’язаних з будинком Земськоъ управи, де нині розміщується музей.

Наукові співробітники Аліна Конотоп і Наталія Гетьманська представили почесним гостям експозицію, що розповідає про історію Сумщини з найдавніших часів до початку ХХ ст. та природу краю. Увагу високого гостя привернули рідкісні та унікальні музейні артефакти: предмети археології, скарб срібних гривен ХІІ ст., монети І – ІІІ та ХVІІ ст., зразки холодної зброї турецького виробництва ХVІІІ ст., інкрустована кінська збруя східного походження ХVІІ – початку ХVІІІ ст. та інше. Під час огляду виставки-інсталяції «Весільні традиції Сумщини» гості довідалися про особливості весільної обрядовості регіону кінця ХІХ – ХХ ст., оглянули знамениті кролевецькі рушники.