Новини

«Ходить світом Миколай…»

19 грудня в Сумському обласному краєзнавчому музеї відбувся інтерактивний тематичний захід «Ходить світом Миколай» за участі учнів Сумської загальноосвітньої школи № 4.

Співробітниця музею Олена Опанасюк розповіла дітям про історію християнського свята – дня пам’яті святителя Миколая, яке широко почали відзначати в Україні за часів Незалежності. З-поміж великих святих угодників Божих святитель Миколай Чудотворець користується особливою пошаною у дітей і дорослих, адже, як свідчить передання, все його життя – то нескінченні благодіяння і чудеса, милосердя і любов до людей. Ікони Миколи Чудотворця були в кожній українській оселі, деякі з них сьогодні зберігаються у фондах музею і представлені в експозиції «Матеріальна культура та побут селян Сумщини в кінці ХІХ – на початку ХХ ст.».

Малеча взяла участь у святкових іграх і конкурсах, влаштувала імпровізований концерт з віршами та піснями, із захопленням долучилась до музейного квесту «Грудневе диво» та познайомилась із новою виставкою «Дивосвіт новорічних свят».