Новини

«Чарівні зимові свята» у Сумському обласному краєзнавчому музеї

Напередодні свята Водохреща в Сумському обласному краєзнавчому музеї відбулось театралізоване інтерактивне дійство «Чарівні зимові свята»,  учасниками якого стали вихованці дитячого садка «Ласкавонька» м. Суми.

Вихователі разом з дітьми та їх батьками відтворили традиції святкування трьох головних зимових свят: Різдва Христового, Маланки і Василя та Водохреща.

В експозиції «Природа Сущини», немов у таємничому лісі, розгорнулось дійство за мотивами народної казки «Коза-дереза», творчо переробленої вихователем Наталією Корнієнко. Герої казки долучились до приготування головної обрядової Різдвяної страви – куті – і пригостили нею найменших учасників свята. У виконанні малечі та батьків прозвучали колядки і щедрівки.

У музейній локації «Новорічний калейдоскоп» біля святкової ялинки діти виконали народний танок, а потім – уже разом із батьками – закружляли по залі. Тепла родинна атмосфера, веселощі та незвичайне музейне середовище захопили малюків і подарували піднесений настрій усім гостям музею.